Παιδικές Χαρές στις

Η παιδική χαρά αποτελεί χώρο αγωγής, αφού το παιχνίδι συμβάλλει στη νοητική, κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και οφείλει ο κάθε Δήμος να δημιουργεί τις δομές εκείνες που το κάθε παιδί θα μπορεί να παίζει με ασφάλεια.
Στην πόλη μας, επειδή οι παιδικές χαρές δεν πληρούσαν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο έκλεισαν το έτος 2015, με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για τα παιδιά.

Το έτος 2017, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είχε εγκριθεί και υπογραφεί, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών για το έργο “Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών” προϋπολογισμού 632.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή, διαμόρφωση και αναβάθμιση επτά Παιδικών Χαρών της πόλης.

Τον Ιανουάριο δημοσιεύθηκαν δύο διακηρύξεις διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου όμως, «Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μετά από παρέμβαση τη Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών – Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ακύρωσε τον διαγωνισμό ζητώντας την διόρθωση των όρων διακήρυξης και την επαναδημοσίευσή τους.

Έκτοτε, η Δημοτική Αρχή, αδιαφορεί προκλητικά για την κατασκευή κι επισκευή των παιδικών χαρών, κλείνοντας τα αυτιά στις εκκλήσεις των γονιών, που ζητούν να κατασκευαστούν κάποιες παιδικές χαρές για να πηγαίνουν τα παιδιά τους.

Αχαρνες υπερηφανος δημος

Σπύρος Βρεττός

Close Menu