«Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η διακοπή λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας από τη Δημοτική αρχή Αχαρνών»

filoksenias

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει τη διακοπή λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας από τη Δημοτική αρχή Αχαρνών, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω δομή, λειτουργεί στο Δήμο Αχαρνών από το 2013. Ανήκει στο δίκτυο των 19 ξενώνων που λειτουργούν πανελλαδικά, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ενώ το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ 2014-2020), υπό τον διαχειριστικό έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής. Επομένως τα έξοδα λειτουργίας της, δεν βάραιναν τον προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών.

«Δυστυχώς, εξ΄αιτίας των απαράδεκτων ενεργειών αλλά και της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, καταλήξαμε στο κλείσιμο της δομής, στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, και πετώντας στο δρόμο τις δύο φιλοξενούμενες γυναίκες μαζί με το 4χρονο παιδί της μίας, με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου. Εμείς είχαμε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανύπαρκτη ενημέρωσή μας για το θέμα. Είχαμε καταγγείλει επίσης , ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από τους εργαζόμενους, ανάμεσα στα άλλα, τη μη καταβολή της μισθοδοσίας και την έλλειψη παροχής σίτισης των φιλοξενουμένων γυναικών. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, είχε δεσμευτεί τότε ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης προκειμένου να επιτευχθεί η επαναλειτουργία του Ξενώνα. Αντ΄ αυτού; Ενώ σε όλους τους δήμους το πρόγραμμα συνεχίζεται για δύο ακόμη χρόνια, στο Δήμο Αχαρνών έληξε. Άλλη μια χρήσιμη δομή φεύγει από την πόλη μας», επισημαίνει ο κ. Βρεττός.

«Δεσμεύομαι προσωπικά, απέναντι στους συνδημότες μου ότι, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου, να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, να επανέλθουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι και να βρουν ένα κατάλληλο κατάλυμα αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά τους στην πόλη μας», τονίζει ο ίδιος.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών

Τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί και τους τρόπους καλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Εν όψει της επικείμενης αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Παρουσία μελών της Επιτροπής καταπολέμησης της παραβατικότητας Αχαρνών, υποβάλαμε

Διαβάστε Περισσότερα »