Η έλλειψη ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα παιδιά στο επίκεντρο των ανακοινώσεων του Σπύρου Βρεττού στο Δημοτικό Συμβούλιο

1

Σειρά ανακοινώσεων – ερωτήσεων με επίκεντρο, κατά κύριο λόγο, την ασφάλεια των μικρών μαθητών στην πόλη μας, απηύθυνε προς τη Δημοτική Αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός: 

  • 1ο ΕΠΑΛ Αχαρνών. Πρόβλημα έχει προκύψει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, τις οποίες διαπίστωσε και ο κ. Βρεττός μετά την επίσκεψή του στο σχολικό συγκρότημα, τα εξωτερικά επιχρίσματα έχουν καταστραφεί. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο κ. Βρεττός υπενθύμισε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και πέρυσι. Τότε ο κ. Κατσιγιάννης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, είχε δεσμευθεί ότι θα επισκεφθεί άμεσα το σχολείο ομάδα Μηχανικών για να ξεκινήσουν οι επισκευές. «Δυστυχώς από τότε έως σήμερα, δεν έγινε τίποτε. Η δέσμευση δεν τηρήθηκε. Οι γονείς αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και οι μαθητές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη. Ενώνουμε την αγωνία μας με τη δική τους και ζητάμε άμεσα να δοθεί η λύση», τόνισε ο κ. Βρεττός.

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, επί των οδών Παναγίας Μυροβλίτισσας και Μάρκου Αυγέρη. Σε απαράδεκτη κατάσταση βρίσκεται 10 χρόνια τώρα, ο δρόμος που περνά απ΄έξω. Είναι χωματόδρομος και το χειμώνα με τις βροχές μετατρέπεται σε λίμνη. «Αναφερόμαστε σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αυτή ηκατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις τους και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Επιτέλους οι καταγγελίες των γονιών ας βρουν ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή», επεσήμανε ο κ.Βρεττός.
  • Μη υλοποίηση έως σήμερα από τη Δημοτική Αρχή της απόφασης για ανάληψη πρωτοβουλιών στη μνήμη του αδικοχαμένου μικρού μαθητή Μάριου – Δημήτριου Σουλούκου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορούσε στην ονοματοθεσία (Μάριος-Δημήτριος) σε δρόμο της πόλης, κοντά στο σχολείο που φοιτούσε. Καθώς και στη μη απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 151 προκειμένου να γίνει πράσινο, να τοποθετηθεί η προτομή του Μάριου και να δοθεί το όνομά του. Ο κ. Βρεττός ζήτησε από τον ίδιο το Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τις ενέργειές του.

  • Κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια έως σήμερα, αφήνοντας εκτεθειμένους τους μικρούς μαθητές στον κίνδυνο της ακτινοβολίας.

  • Δίκτυο ύδρευσης Βαρυμπόμπης

Με απόφαση του Δ.Σ. στις 22 Οκτωβρίου 2018, εξουσιοδοτήθηκε από το σώμα Δικηγόρος προκειμένου να επιδώσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Βαρυμπόμπη, εξώδικα που αφορούσαν σε πληρωμές λογαριασμών ύδρευσης. Στην απόφαση, όπως εξήγησε ο κ. Βρεττός, δεν είχε συμπεριληφθεί, η έκπτωση στην αμοιβή του Δικηγόρου, η οποία είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα παρέχει. Για το λόγο αυτό ο κ. Βρεττός ζήτησε να εκδοθεί νέα απόφαση, μέσα στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η έκπτωση της αμοιβής, προς όφελος του Δήμου.

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Αχαρναί- Όψεις της ιστορίας του Δήμου και της πόλης».

Ο κ. Βρεττός κατήγγειλε την αναφορά στις δράσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μέσα σε ένα βιβλίο που μιλά για την ιστορία των Αχαρνών. «Δεν παραβρέθηκα συνειδητά στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου. Αναρωτιέμαι πραγματικά, πως είναι δυνατόν να καταγράφεις την ιστορία ενός αρχαίου Δήμου, να αναφέρεσαι στο Τάφο του Σοφοκλή, στο Θολωτό Τάφο, στο Αρχαίο Θέατρο και να καταλήγεις σε δράσεις της δικής σου σημερινής Δημοτικής Αρχής, (προσθέτοντας μάλιστα και προσωπικές φωτογραφίες), που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών. Θεωρώ άκαιρη αυτή την ενέργεια. Μια ενέργεια που δεν ταιριάζει ,ούτε με την διαδρομή αυτής της ιστορικής πόλης, ούτε με τη διαδρομή αυτού του πολύπαθου Δήμου», επεσήμανε ο κ. Βρεττός.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

Εποικοδομητική συζήτηση με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιώργο Μπλιούμη

Η αναμέτρηση για τις Ευρωεκλογές πλησιάζει και σήμερα, είχα την τιμή να υποδεχτώ στο Δημαρχείο Αχαρνών τον Γιώργο Μπλιούμη, Επίτιμο Αρχηγό Πτέραρχο ε.α. και Υποψήφιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών

Τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί και τους τρόπους καλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά

Διαβάστε Περισσότερα »