Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη…

eklogiko 198

Η φράση αυτή ακούγεται χρόνια τώρα από τα χείλη των δημοτών. Και δεν πρόκειται για κάποια ευχή αλλά για μια τραγική διαπίστωση.

Απογοητευμένοι οι δημότες διαπιστώνουν χρόνια τώρα, την έλλειψη προγραμματισμού και την αδυναμία κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πράγματι, πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει τα χρόνια που πέρασαν και που θα άλλαζαν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης.

Μπορούσε η πόλη να έχει σε κάθε πολεοδομική ενότητα τουλάχιστον μία παιδική χαρά;

Μπορούσε η πόλη να έχει σωστά συντηρημένα τα σχολεία, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά από κατασκευαστικές αστοχίες;

Μπορούσε η πόλη να έχει ένα καλά συντηρημένο οδικό δίκτυο που θα παρέχει ασφάλεια σε οδηγούς και πεζούς;

Μπορούσε η πόλη να έχει περισσότερους χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας;

Μπορούσε η πόλη να έχει έστω έναν κινηματογράφο;

Μπορούσε η πόλη να είναι πιο φωτεινή, πιο ασφαλής;

Μπορούσε τέλος η πόλη να είναι πιο καθαρή;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Θα μπορούσαν να υπάρχουν όλα αυτά που περιγράφονται πιο πάνω.

Για τα αυτονόητα επομένως που δεν υπάρχουν, μιλούν οι δημότες όταν λένε «αξίζουμε μια καλύτερη πόλη».

Και τα αυτονόητα μπορούν να γίνουν μόνο από εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ήθος το θεσμό της αυτοδιοίκησης, από εκείνους που αποδεδειγμένα αγαπούν την πόλη και τους δημότες.

Ο κόσμος «χόρτασε» από υποσχέσεις και προγράμματα.

Ήρθε η ώρα των έργων, ήρθε η ώρα της ανασυγκρότησης της πόλης, πάνω σε στερεές βάσεις, πάνω σε έναν σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται τόσο στην ιστορικότητά της όσο και στην ανάδειξη κι εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, των αρχαιολογικών μνημείων και τουριστικών προορισμών, όσο και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας κι  εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο (προσέλκυση επενδυτών) τους χώρους ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ, μία παρέμβαση που θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών (αποκομιδή απορριμμάτων, μπάζων, ογκώδη αντικείμενα, φωτισμός) απαιτείται, οι υπηρεσίες του δήμου να είναι σωστά οργανωμένες και δομημένες, να είναι σε άριστη κατάσταση ο στόλος του δήμου (απορριμματοφόρα, φορτηγά, κ.α.), να εξυπηρετείται ο δημότης άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις.

Χρειάζεται επομένως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι επιλογές των δημοτών να γίνουν με αυστηρά κριτήρια, εξετάζοντας με προσοχή, όχι τις ελκυστικές υποσχέσεις των υποψηφίων αλλά τις ικανότητες, τις γνώσεις, αλλά και την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά του καθενός τα χρόνια που πέρασαν.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αχαρνές, 02/12/2019 H παράταξη «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» και τα μέλη της θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας θλίψη για

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετική ανταπόκριση η δωρεάν μετακίνηση φοιτητών από το Δήμο Αχαρνών

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των φοιτητών των Αχαρνών στην πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού για δωρεάν μετακίνησή τους στις σχολές της Πανεπιστημιούπολης και

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu