«Εκατό μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές»

! DkSC_5779tel (2)

Άρθρο του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΒΡΕΤΤΟΥ

Υποψήφιου Δημάρχου με την Παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Συνδημότισσες και συνδημότες,

βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Απομένουν περίπου εκατό μέρες για την αναμέτρηση, η οποία θα κρίνει το μέλλον του Δήμου μας και όχι τις φιλοδοξίες του καθενός μας.

Αυτό το διάστημα δεν πρέπει να αναλωθεί σε άσκοπους διαξιφισμούς. Πρέπει να αξιοποιηθεί, από όλους μας, για να αναζητηθεί η αναπτυξιακή συνισταμένη του τόπου μας. Να διαμορφωθεί το πλάνο δράσης της επόμενης Δημοτικής Αρχής και να διασφαλιστούν οι δεσμεύσεις όλων μας, πως θα το στηρίξουμε με συνέπεια στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, τα προβλήματα είναι μεγάλα και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται συναίνεση. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε υποδεικνύει πως πρέπει να κινηθούμε και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Απευθύνω λοιπόν δημόσια πρόσκληση προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και προς κάθε συνδημότη να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, για να διαμορφώσουμε από κοινού το πλάνο της επόμενης μέρας των εκλογών. Αν το καταφέρουμε, δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι.

Είναι κοινός τόπος πως σε όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός. Τις τελευταίες μέρες όμως βλέπουμε για μια ακόμη φορά δείγματα γραφής που δεν δείχνουν τέτοιες προθέσεις και ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, επισημαίνοντας όσα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Σε κάθε περίπτωση δεσμεύομαι δημόσια ότι εμείς, ως παράταξη, θα αναζητήσουμε στις εκατό μέρες που απομένουν τις αναγκαίες συγκλίσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα αποφύγουμε να εμπλακούμε σε άσκοπες κοκορομαχίες, που κουράζουν τους συνδημότες μας, πλήττουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και υπονομεύουν το πνεύμα συνεργασίας, το οποίο πρέπει να επικρατήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με συλλόγους ο Δήμαρχος Αχαρνών

Παρόλη την πίεση του χρόνου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός συνεχίζει συστηματικά τις συναντήσεις του με συλλόγους της πόλης. Πριν λίγες ημέρες, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος

Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση για τη γενικότερη κατάσταση του Δήμου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών

Τους Δημότες Αχαρνών ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου. Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από την έναρξη των καθηκόντων

Διαβάστε Περισσότερα »

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στις Αχαρνές

Με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση χιλιάδες Αχαρνείς γιόρτασαν την εθνικό επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από τον περίλαμπρο αττικό ουρανό. Αφετηρία των εκδηλώσεων ήταν η επίσημη

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu