Λίγο πριν την κάλπη…

DSC_5849

Σε λιγότερο από τρεις μήνες θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν με την ψήφο τους όχι μόνο το Δήμαρχο εκείνον που μπορεί να διαχειριστεί υπεύθυνα και σωστά τα προβλήματα της πόλης, αλλά και να καθορίσουν τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα κληθεί, σύμφωνα με το νέο νόμο του «Κλεισθένη», να προβεί σε συνεργασίες.

Είναι γεγονός πως σημαντικές κατακτήσεις των πολιτών έγιναν μέσα από τη συνεργασία ομάδων, μέσα από ένα πνεύμα συναίνεσης. Αλλά επίσης είναι διατυπωμένο σαφέστατα στις σελίδες της Ιστορίας μας πως οι συνεργασίες, οι συναινέσεις στη χώρα μας είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Και είναι δύσκολο, γιατί όλες οι πλευρές οφείλουν πρώτα να αποβάλουν τυχόν εγωιστικές τάσεις και φιλοδοξίες, να απαγκιστρωθούν από τυχόν δεσμεύσεις τους με οικονομικά συμφέροντα και να θέσουν πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών.

Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά άπλωσα χέρι συνεργασίας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους καλώντας τους μέσα από γόνιμο διάλογο να συναποφασίσουμε ποιες προτεραιότητες πρέπει να θέσουμε για την αναβάθμιση της πόλης, ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να λάβουμε και πως θα τις ιεραρχήσουμε προκειμένου ο δήμος μας, η πόλη μας, να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Πίστευα και πιστεύω πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Αχαρνών απαγορεύουν προσωπικές φιλοδοξίες κι εγωισμούς, απαγορεύουν την αποτυχημένη – όπως έχει αποδειχθεί – αρχή του ενός. Προσπάθησα για την πραγματοποίηση του αυτονόητου, δηλαδή να συζητήσουμε όλοι μαζί οι υποψήφιοι που ισχυριζόμαστε πως νοιαζόμαστε για το καλό της πόλης και να συντάξουμε ένα πρωτόκολλο – μνημόνιο συνεργασίας που όλοι μετά τις εκλογές θα οφείλουμε να σεβαστούμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανέναν.

Το παρήγορο όμως είναι πως σε αυτή την γκρίζα περίοδο για την πόλη μας, όλοι διαπιστώνουμε μία αφύπνιση των πολιτών. Δημότες σε κάθε γωνιά της πόλης, για πρώτη φορά, δυναμικά ζητούν αλλαγή του τρόπου διοίκησης του Δήμου, διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Κι αυτό είναι ευχάριστο, μου δημιουργεί αισιοδοξία. Γιατί μόνο με πολίτες που συμμετέχουν και ενδιαφέρονται, με ανθρώπους που θέλουν να παλέψουν και να νικήσουν μπορούμε να αλλάξουμε τα αρνητικά δεδομένα που ταλανίζουν την πόλη.

Στόχος μου είναι η συνεργασία με όλους τους δημότες, γιατί μόνο με αυτούς στο πλευρό μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή. Η δύναμη της κάθε δημοτικής αρχής είναι οι δημότες. Με τους δημότες στο πλευρό της μπορεί να πετύχει σπουδαίες κατακτήσεις, μπορεί να κερδίσει ό,τι μέχρι σήμερα της στέρησε η πολιτεία.

Θα ήθελα να επισημάνω πως ορισμένοι δημότες προσέρχονται στις κάλπες ισχυριζόμενοι πως όλοι είμαστε ίδιοι, πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Πιστεύουν ότι η ψήφος τους δεν έχει σημασία για το αύριο αυτής της πόλης.

Αυτό είναι λάθος. Και γιατί όλοι δεν είμαστε ίδιοι, αλλά και γιατί με την αποχή κερδισμένοι είναι εκείνοι που σας έχουν απογοητεύσει.

Ο καλύτερος σύμμαχος για όλους εκείνους που αυθαιρετούν, για όλους εκείνους που ενεργούν σε βάρος των πολιτών είναι η αδιαφορία. Η μεγαλύτερη στήριξη που μπορούν να δώσουν οι πολίτες σε όλους αυτούς που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να αυθαιρετούν και να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις είναι να παραμείνουν καθισμένοι στον καναπέ τους και να μην πάνε να ψηφίσουν.

Για το λόγο αυτόν σας παροτρύνω, ΟΛΟΙ να προσέλθετε στις κάλπες και να ψηφίσετε, γιατί με την ψήφο σας  θα αναδείξετε το δήμαρχο που θέλετε, θα στείλετε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για ποια πόλη ονειρεύεστε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμα φορά τη δύναμη της ψήφου κάθε συμπολίτη μας. Κάθε πολίτης που θα προσέλθει στην κάλπη, κάθε ψήφος που θα καταμετρηθεί είναι η φωνή σας, η άποψή σας, είναι η γνώμη σας.

ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας στερεί το αναφαίρετο δημοκρατικό σας δικαίωμα της ψήφου. Εσείς θα επιλέξετε τον καταλληλότερο Δήμαρχο. Το Δήμαρχο που θα πιστεύετε ότι θα βγάλει τον τόπο μας από τη μιζέρια, την ανασφάλεια, τη μισαλλοδοξία. Το Δήμαρχο που με καθαρό βλέμμα θα σας οδηγήσει σε έναν Υπερήφανο Δήμο για τους ίδιους και τα παιδιά σας.

Σπύρος Βρεττός

Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών

Επικεφαλής Συνδυασμού «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος»

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αχαρνές, 02/12/2019 H παράταξη «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» και τα μέλη της θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας θλίψη για

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετική ανταπόκριση η δωρεάν μετακίνηση φοιτητών από το Δήμο Αχαρνών

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των φοιτητών των Αχαρνών στην πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού για δωρεάν μετακίνησή τους στις σχολές της Πανεπιστημιούπολης και

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu