Ο Δήμος Αχαρνών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Brussels1

Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων βρέθηκε το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή την οποία αποτελούσαν περισσότερα από 100 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να πραγματοποιήσει πλήθος συναντήσεων, κυρίως όμως να διαπιστώσεις τους οδικούς ευρωπαϊκούς άξονες ως προς τους Δήμους που αφορούν μια Ευρώπη ευφυέστερη, πράσινη πιο οικεία για τις πόλεις και τις περιφέρειες.

Κατά την παρουσίαση του στη διοργάνωση ο κ. Σπύρος Βρεττός είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ειδήμονες (επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς) στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, αλλά και να συνομιλήσει με ευρωβουλευτές από διάφορους πολιτικούς χώρους και ευρωπαίους αξιωματούχους. Παράλληλα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Βρεττό, εκπροσωπώντας το Δήμο Αχαρνών συμμετείχαν σε σειρά εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε ιδιαίτερα για αστικές στρατηγικές, την πολιτική συνοχής 2021-2027, αλλά και τα εργαλεία χρηματοδότησης. Παράλληλα συμμετείχε και σε συνάντηση εργασίας με την ευρωβουλευτή Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ είχε συνεργασία και με άλλους ευρωβουλευτές, όπως ο κ. Κυμπουρόπουλος με τον οποίο είχε θερμή συνομιλία.

«Ο Δήμος Αχαρνών έδωσε το παρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αυτοδιοίκηση. Η ενημέρωση που λάβαμε και οι συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για το σχεδιασμό δράσεων και προγραμμάτων που θα βασίζονται σε ευρωπαϊκούς πολιτικούς άξονες. Η πολιτική συνοχής, η αλληλεγγύη, η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν τις κύριες κατευθύνσεις για τα επόμενα χρόνια. Γίνεται αντιληπτό πως η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ευρωπαίων αποτελεί βασική πολιτική κατεύθυνση. Στην ίδια κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε κι εμείς και οι επαφές μας τόσο για τον σχεδιασμό προγραμμάτων, όσο και για τους τρόπους χρηματοδότησής τους θα μας αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο άμεσο μέλλον», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων έχει αναδειχτεί στο κορυφαίο γεγονός για την Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διεξάγεται κάθε χρόνο και δίνει στις συμμετέχουσες πόλεις τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την ικανότητά τους ως προς τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, αλλά και την πορεία τους προς την πολιτική συνοχής.
Στην πάροδο του χρόνου έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πλατφόρμα δικτύωσης για ειδικούς ως προς την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Στη φετινή εβδομάδα οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 8.000, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 εκδηλώσεις στο τετραήμερο 7-10 Οκτωβρίου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με συλλόγους ο Δήμαρχος Αχαρνών

Παρόλη την πίεση του χρόνου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός συνεχίζει συστηματικά τις συναντήσεις του με συλλόγους της πόλης. Πριν λίγες ημέρες, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος

Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση για τη γενικότερη κατάσταση του Δήμου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών

Τους Δημότες Αχαρνών ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου. Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από την έναρξη των καθηκόντων

Διαβάστε Περισσότερα »

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στις Αχαρνές

Με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση χιλιάδες Αχαρνείς γιόρτασαν την εθνικό επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από τον περίλαμπρο αττικό ουρανό. Αφετηρία των εκδηλώσεων ήταν η επίσημη

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu