Σπύρος Βρεττός: «Επιβάλλεται η άμεση πάταξη της Παραβατικότητας – εγκληματικότητας στις Αχαρνές»

spyros-3

Πόσες φορές άραγε θα χρειαστεί να το πούμε ακόμη; Δεν πάει άλλο. Εδώ και τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της παραβατικότητας – εγκληματικότητας στην πόλη των Αχαρνών. Είναι απαράδεκτο, καθημερινά να γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας, εγκληματικότητας, παραβατικότητας. Είναι τραγικό, καθημερινά σχεδόν να πρωταγωνιστούν οι Αχαρνές στα δελτία ειδήσεων των Μ.Μ.Ε. με αφορμή την αύξηση παρόμοιων περιστατικών.

Είναι πέρα κάθε λογικής, στον 21ο αιώνα, οι δημότες των Αχαρνών να βιώνουν τα αποτελέσματα παραβατικών πράξεων: άγριες ληστείες, ξυλοδαρμοί, ανομία, ναρκωτικά, αδέσποτες σφαίρες.

Είναι τραγικό, οι Αχαρνές, ο ιστορικός Δήμος της Αθήνας, να θεωρείται μια πόλη «αιχμάλωτη» της εγκληματικότητας. Μια πόλη 150.000 κατοίκων, απλωμένη σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής, τους πρόποδες της Πάρνηθας, με αρχαιολογικό και θρησκευτικό πλούτο, να είναι συνώνυμη με το έγκλημα.

Δεν μας ικανοποιούν πλέον οι αοριστολογίες. Δεν μας αρκούν τα πρόχειρα και προσωρινά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Δεν θα ανεχθούμε άλλο να γινόμαστε κοινωνοί της καθημερινής παραβατικότητας στην πόλη μας. Χρειάζεται σίγουρα μια διαφορετική πολιτική, μια διαφορετική πρακτική στην πάταξη της εγκληματικότητας. Το «άβατο» του Μενιδίου όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορεί να καταργηθεί.

Με στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συνδημοτών μας και την διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής στην πόλη μας, προτείνουμε, μεταξύ άλλων:

  • Φωτισμένους δρόμους σε κάθε γειτονιά.
  • Διενέργεια συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων με έντονη αστυνομική παρουσία.
  • Κανονική λειτουργία των προγραμματισμένων, από το αρμόδιο Υπουργείο, δράσεων για την ενσωμάτωση των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο.
  • Ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με έμψυχο δυναμικό, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Θρακομακεδόνων.
  • Μόνιμη παραμονή στον Δήμο Αχαρνών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), καθώς και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
  • Καθιέρωση καθημερινών περιπολιών στη Δημοτική Ενότητα των Θρακομακεδόνων.
  • Σχεδιασμός ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, με την συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας των μαθητών, αλλά και των Σχολικών Μονάδων, ώστε να εξασφαλίζονται, οι απαραίτητες συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών, καθώς και η παραμονή τους σε αυτά.
  • Συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων με το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, αλλά και όλους τους τοπικούς φορεί που ασχολούνται με το πρόβλημα της εγκληματικότητας.
  • Πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας με εξωστρεφείς δράσεις και συνεργασίες, τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, προκειμένου να επικοινωνήσει το πρόβλημα, ώστε οι λύσεις που θα βρεθούν να είναι αποτελεσματικές.

Σπύρος Ι. Βρεττός

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 της εφημερίδας «Αχαρναϊκή». 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αχαρνές, 02/12/2019 H παράταξη «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» και τα μέλη της θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας θλίψη για

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετική ανταπόκριση η δωρεάν μετακίνηση φοιτητών από το Δήμο Αχαρνών

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των φοιτητών των Αχαρνών στην πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού για δωρεάν μετακίνησή τους στις σχολές της Πανεπιστημιούπολης και

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu