Σπύρος Βρεττός: «Όλα τα σχολεία είναι ασφαλή με πιστοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου»

70390545_810379839358758_2764373872353476608_n

Έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έδωσαν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και η νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς στο ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός επεσήμανε πως: «Όλα τα σχολεία που είχαν υποστεί ζημιές έχουν πλέον επισκευαστεί. Είναι όλα ασφαλή με βεβαίωση και πιστοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και απολύτως έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά».

Μπορεί η νέα Δημοτική Αρχή να έχει αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αχαρνών μόλις πριν δέκα μέρες έκανε όμως το αδύνατο δυνατό κόντρα στο χρόνο και κάθε λογής προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά της πόλης μας να είναι ασφαλή σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Η σεισμική δόνηση του περασμένου Ιουλίου προκάλεσε ζημιές σε κάποιες σχολικές μονάδες, ενώ στο πρόβλημα έπρεπε να προστεθούν και παραμελημένα σχολικά κτίρια, συνδυασμός που έκανε το έργο να μοιάζει ακατόρθωτο.

Παρόλα αυτά έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια, οργανώθηκαν πολυπληθή συνεργεία, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εργάστηκαν σε διπλές βάρδιες, ούτως ώστε να προλάβουν να παραδώσουν τα σχολεία επισκευασμένα και κυρίως ασφαλή.

Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις σχολικές μονάδες, οι οποίες είχαν παρουσιάσει ζημιές, όπως επισκευές, οικοδομικές εργασίες, συντηρήσεις, εσωτερικοί και εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί και καθαρισμοί.

Οι σχολικές μονάδες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν επισκευές για ζημιές από το σεισμό του περασμένου Ιουλίου είναι οι εξής:

20ο Νηπιαγωγείο

6ο-12ο Δημοτικό

8ο Δημοτικό

1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων

7ο Γυμνάσιο

1ο Λύκειο

Παράλληλα εκτεταμένες επισκευές πραγματοποιήθηκαν και στο 26ο και 29 Δημοτικό Σχολείο, όπου πέρσι είχαν υπάρξει σοβαρά προβλήματα στη στέγη. Η μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η εργασία ελαιοχρωματισμού στο 6ο και 12ο Δημοτικό (που είχαν σημαντικές ζημιές), η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Η νέα Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της επισκευής των σχολικών μονάδων.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αχαρνών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων βρέθηκε το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή την

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τους συλλόγους Μπόσκιζας και Αγίας Παρασκευής είχε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός

Με αντιπροσωπείες του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπόσκιζας και του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός στο πλαίσιο

Διαβάστε Περισσότερα »
Close Menu